Πολιτική Απορρήτου

Κύριο μέλημα μας είναι να αισθάνεστε ασφαλείς περιηγούμενοι στην ιστοσελίδα μας, συνεπώς η ιδιωτικότητά σας και η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων σας είναι σημαντικά για εμάς. Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιόν λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πώς τα χρησιμοποιούμε και να αποδείξουμε τη συμμόρφωσή μας στις αυστηρές απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Η ιστοσελίδα αυτή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με τους ακόλουθους κανονισμούς/ οδηγίες:

  • [(ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΫ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΝΟΜΟΣ 3471/2006 (ΦΕΚ133/Α΄/28.6.2006)
  • Ν.4624/2019
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2009/136/ΕΚ
  • ΝΟΜΟΣ 4070-2012 (ΦΕΚ 82/10.4.2012)
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

Σας  ζητούμε λοιπόν  να διαβάσετε προσεκτικά την κατωτέρω σύνοψη σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η ιστοσελίδα μας.

Σε περίπτωση που αφού τη διαβάσετε διαφωνείτε, παρακαλώ ν’ αποχωρήσετε άμεσα.

1.Γενικές πληροφορίες

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας είναι το διαιτολογικό- διατροφολογικό γραφείο «Σταυρούλα Κων. Τσιώλη» που εδρεύει στη Λάρισα, επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17Α.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@stavroulatsioli.gr.

2.Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ή επικοινωνείτε με εμάς, είναι αναγκαίο να επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα, που απαιτούνται για την ορθή και ασφαλή λειτουργία της ιστοσελίδας. Κατά την επεξεργασία των δεδομένων σας συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία . Στα πλαίσια αυτά, έχουμε ως προτεραιότητα και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας ή κηδεμόνων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών της παρούσας ιστοσελίδας.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πότε και το γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε και τα επεξεργαζόμαστε, για πόσο χρονικό διάστημα τα διατηρούμε.

3.Προσωπικά δεδομένα που μας παρέχεται αυτόματα

Με μόνη την επίσκεψη και περιήγηση στον ιστότοπο μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες οι οποίες μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, όπως είναι:

  • η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας,
  • ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα,
  • οι ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή σας στην σελίδα,
  • η ταχύτητα της σύνδεσης και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή,
  • βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και
  • πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, Flash cookies, web beacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών (βλ. κατωτέρω στην ενότητα Cookies).

4.Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται κατά την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας

Η ιστοσελίδα διαθέτει φόρμα επικοινωνίας, μέσω της οποίας μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματα σας προς την επιχείρηση. Κατά τη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας ζητούνται να μας παραθέσετε τα ακόλουθα στοιχεία:

  • το πλήρες ονοματεπώνυμο
  • η ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του επισκέπτη.
  • ενδιαφέρον για λιανική ή χονδρική πώληση

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η επικοινωνία μας, με μοναδικό σκοπό την άμεση ανταπόκριση στα μηνύματα σας, την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών, καθώς και τη στατιστική ανάλυση της επισκεψιμότητας και χρήσης της ιστοσελίδας μας.

5.Γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας στον βαθμό που είναι απαραίτητο για να σας παρέχουμε μια λειτουργική ιστοσελίδα και για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας μεταξύ άλλων, για να διαχειριστούμε την εγγραφή σας ως χρήστη, για να διαχειριστούμε τις αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών από εσάς και για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας εάν επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Συνοπτικά συλλέγουμε  και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους λόγους:

  • Προωθητικές ενέργειες ( εγγραφή στο newsletter)
  • Υποστήριξη πελατών και επισκεπτών της ιστοσελίδας ( για να απαντάμε στα ερωτήματα σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας)

6.Σελίδες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Το διαιτολογικό- διατροφολογικό γραφείο «Σταυρούλα Κων. Τσιώλη» διατηρεί λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης “Facebook” και “Instagram”. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω των λογαριασμών, προκειμένου να λάβετε απαντήσεις για τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Για να απαντήσουμε στα σχετικά σας ερωτήματα αναπόφευκτα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, όπως το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείται σε αυτές, καθώς και άλλες πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες στο προφίλ σας. Αποστέλλοντας ένα μήνυμα σε εμάς αποδέχεστε αυτόματα την επεξεργασία των δεδομένων σας, για την οποία άλλωστε ήδη έχετε δώσει την συγκατάθεση σας στις εν λόγω εφαρμογές.

Ξεκαθαρίζουμε πως καμία ευθύνη δεν φέρουμε για την επεξεργασία που υφίστανται τα δεδομένα σας από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Για περαιτέρω πληροφορίες θα πρέπει να αναζητήσετε την Πολιτική Απορρήτου που αυτές χρησιμοποιούν.

7.Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της επιχείρησης, για το οποίο δεσμευόμαστε απέναντι σας για τήρηση εμπιστευτικότητας.

Τα Δεδομένα σας ενδέχεται να γνωστοποιηθούν σε συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες τεχνικής υποστήριξης & συντήρησης λογισμικού, διαχείρισης ιστοσελίδας, παροχής υπηρεσιών πληρωμών, παροχής λογισμικού διαχείρισης ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων (newsletter).

Τα Δεδομένα σας καθώς και οι πληροφορίες που συλλέγουμε από την αλληλεπίδραση με την ιστοσελίδα μας, δεν αποστέλλονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης .

8.Χρόνος διατήρησης πληροφοριών

Το διαιτολογικό- διατροφολογικό γραφείο «Σταυρούλα Κων. Τσιώλη» θα διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει μέσω της ιστοσελίδας για το απολύτως απαραίτητο χρονικό για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας. Εφόσον ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή κι επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα διαγράψει τα δεδομένα σας από τα ηλεκτρονικά και φυσικά της αρχεία, εκτός εάν η τήρηση αυτών καθίσταται απαραίτητη σε συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωσή της ή για την άσκηση, θεμελίωση ή υπεράσπιση δικαιωμάτων ή έννομων συμφερόντων της ενώπιον δικαστικών αρχών.

9.Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων. Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

10.Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

Σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

  • Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα Δεδομένα σας.
    Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς πώς και ποια Δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε. Μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων.
  • Έχετε δικαίωμα διόρθωσης.
    Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για τη διόρθωση των ανακριβών Δεδομένων σας και τη συμπλήρωση ελλιπών, ώστε να είναι πλήρη και ακριβή.
  • Έχετε δικαίωμα διαγραφής.
    Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα Δεδομένα σας, αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.
  • Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.
    Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.
  • Έχετε δικαίωμα ανάκλησης/εναντίωσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.
    Μπορείτε να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των Δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας, όπου έχει απαιτηθεί και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας ή αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.

11.Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Μπορείτε να κάνετε χρήση των ανωτέρω δικαιωμάτων σας είτε τηλεφωνικώς, είτε εγγράφως με την υποβολή αίτησης η οποία κατατίθεται στην έδρα της επιχείρησης, τέλος δύνασθε να υποβάλλεται την αίτηση σας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: info@stavroulatsioli.gr.

Δεσμευόμαστε να απαντάμε στα αιτήματά σας δωρεάν και χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας.

12.Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου και προστασίας δεδομένων

Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας, δηλώνουμε ότι  η επιχείρηση δεν θα ενημερώνει με κάποια ειδική ενέργεια ξεχωριστά τον κάθε ένα από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας μας για τις αλλαγές αυτές. Σας συνιστούμε να διαβάζετε, ανά τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας .Η εξακολούθηση της χρήσης της ιστοσελίδας μας ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.